Membuat Pilihan Yang Terbaik Untuk Individu Perubatan Liputan

kesihatan kesihatan ubat


Perhatian: Pada masa ini pos Apple telah mengakui masalah dengan HealthKit telah ditangguhkan banyak pihak ketiga aplikasi kesihatan. Satu hasil mungkin adalah bahwa pasien akan menerima pertarungan yang dicadangkan untuk dia baru-baru ini oleh Laertes, dan kemudian membenarkan keganasan pertarungan untuk keluar daripada konvensional batasan dan membunuh Raja Claudius. Tapi ini uncontained keganasan mungkin menghancurkan pasien, ibunya, Laertes—dalam jangka pendek, semua bimbang (seperti yang sebenarnya terjadi pada V, ii, akhir adegan main).

Dalam kasus, rawatan matlamat alternatif hadapan di mana kekerasan berjaya terkandung, diluhurkan, atau dialihkan ke objek dianggap tidak sesuai untuk penyerapan. Jika Hamlet boleh mendapatkan takhta tanpa membunuh pamannya, dia bisa dengan sah buang dia. Rawatan mungkin langsung pesakit perhatian kepada cara praktis pada beliau, dalam cara yang sesuai ke realiti-ujian. Seperti Jones (1910/1949) telah menunjukkan, Laertes bertukar orang denmark terhadap Claudius agak mudah, dan di Mana Laertes berjaya, ia adalah tidak mungkin itu Hamlet, darling orang-orang, akan gagal." Namun ini tidak berlaku untuk dia, setakat ini.

Tapi ada yang lebih besar keuntungan dari kesakitan EMRs: sejumlah Besar perubatan maklumat sekarang digital. Seperti yang lebih perubatan interaksi terjadi online—seperti Virta atau Livongo—lebih jenis data kami akan mengumpulkan. Internet Perkara peranti, sama ada Fitbits atau berkaitan glukosa meter atau potensi alat-alat baru seperti Apple AirPods yang mengambil bacaan biometrik, akan menambah lebih banyak lagi data. Semua data ini boleh membantu AI perangkat belajar tentang penyakit secara umum, dan mengenai pesakit individu, membuka cara-cara baru untuk teknologi yang akan digunakan.

Anda perlu untuk menimbang risiko terapi dadah, x-ray, dan ujian makmal dengan mereka diharapkan manfaat. Bila ujian atau rawatan yang diperintahkan, kau harus bertanya tentang tujuan mereka, mungkin risiko, dan tindakan yang mungkin jika ujian menemukan sesuatu yang salah. Sebagai contoh, suntikan atau pengambilan x-ray pewarna membuat seluruh struktur body lebih jelas dan sangat memudahkan doktor kemampuan untuk membuat diagnosis yang betul. Bagaimanapun, pewarna boleh menyebabkan reaksi alergi yang antara ruam kulit untuk coiiapse circuiatory dan kematian. Akhirnya, kau harus bertanya tentang ditetapkan ubat-ubatan. Kau harus elakkan mengambil dadah, termasuk rasa sakit dan ubat tidur, kecuali anda merasa yakin mereka manfaat dan sedar mereka bahaya.

Kesihatan percuma peduli (dan bebas college) tidak penyelesaian. Ini adalah orang-orang jembel kemana slogan untuk gin sehingga undi, slogan-slogan yang berakhir di melimpah tong sampah tu ditinggalkan di dewan dipenuhi dengan merah, putih dan biru belon setelah semua orang pulang ke rumah untuk mendapatkan beberapa tidur sebelum ronde berikutnya panggilan untuk meminta dana dari kaya penderma bagi kempen yang akan datang. Menyediakan betul rawatan perubatan untuk orang-orang Amerika adalah monumental perusahaan yang terlibat puluhan juta pekerja dari semua lapisan masyarakat, setiap saat, setiap hari, dalam setiap mil persegi daripada yang boleh didiami tanah, penuh dengan harapan dan ketakutan ratusan juta tidak kelihatan lelaki, wanita dan anak-anak yang memanggil negara besar ini rumah mereka. Ini bukan sesuatu yang boleh menjadi bebas. Tidak ada yang gratis di zaman kita, tidak ..

. bahkan sinar matahari dan udara segar.

Fakta penuh memberitahu kita bahwa orang-orang datang ke UK untuk mengambil kesempatan NHS kos UK pembayar cukai antara £110M dan £280M per tahun. Jadi lebih lapan tahun dan menggunakan lebih tinggi angka untuk semua 8 tahun, paling kesihatan pelancongan bisa kos UK adalah £2.24 pa - penuh £3.76 gelap kurang dari Telegraf dituntut.

Itu £110M £280M angka, £60 M - £80 JUTA adalah orang asing semasa kebanyakan adalah British ex-pats kembali ke UK untuk bebas rawatan yang mereka tidak lagi layak - angka ini dianggap antara £50 M dan £200 METER!